Tolk en Docent NGT

Cursus Nederlandse Gebarentaal weer te volgen in Limburg!

Na afwezigheid van een periode van 2 jaar, is het dan eindelijk weer mogelijk om een cursus Nederlandse Gebarentaal te volgen in Limburg!

Heeft u altijd al willen praten met uw handen, heeft u een doof familielid of een dove collega?

Dan is de cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT) een leuke uitdaging!

Bij aanvang van de cursus wordt ervan uitgegaan dat u nog geen kennis heeft van de NGT en daarom uitermate geschikt om voor iedereen te volgen.

De NGT is de taal die veel Doven in Nederland gebruiken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de NGT een volwaardige taal is met een eigen grammatica en lexicon.

Gebarentalen zijn visuele talen en worden zichtbaar gemaakt via de handen, mimiek en lichaamshouding. Visuele, expressieve en motorische vaardigheden zijn dus erg belangrijk.

Een cursus bestaat uit 13 lessen van elk ongeveer 2 uur. Tijdens deze lessen leert u de basis van de grammaticaregels en gebaren die u in de dagelijkse communicatie kunt gebruiken. Ook worden er voldoende opdrachten gedaan om de ontwikkeling van visuele, expressieve en motorische vaardigheden te stimuleren.

Op 18 september zal er op de Hogeschool Zuyd te Heerlen gestart worden met een nieuwe cursus. Lessen zijn gepland op de maandagavond van 19:30 tot ongeveer 21:45 uur.