Tolk en Docent NGT

In de voorgaande jaren heb ik administratieve ondersteuning verleend bij de toenmalige welzijnsstichtingen voor doven in Limburg (PLIDO: Provinciale Limburgse Doven Organisatie en WelCom: Welzijnsstichting voor Communicatie). Deze welzijnsstichtingen verzorgden cursussen Nederlandse Gebarentaal. Deze welzijnsstichtingen zijn helaas opgeheven maar de belangstelling voor de cursus Gebarentaal bleef. Ik had echter zelf nooit les gegeven maar was verantwoordelijk voor de organisatie van de cursus. Omdat ik in mijn vakgebied als Tolk Gebarentaal dagelijks bezig ben met de gebarentaal, ben ik mij gaan oriënteren op de mogelijkheden om zelf cursussen te gaan geven.

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij het Nederlands Gebarencentrum en heb daar mijn didactische vaardigheden en kennis van de Nederlandse Gebarentaal kunnen uitbreiden en certificaten behaald.

Inmiddels verzorg ik vanaf 2006 de NGT cursussen voor algemeen belangstellenden. Daarnaast geef ik via GGMD* communicatie cursussen (zowel NGT als Nederlands met Gebaren ) in  thuissituaties.

Vanaf eind 2014 ga ik ook cursussen babygebaren geven. Een hele mooie samenwerking met Babygebaren Nederland en drie nieuwe collega’s : Lindy, Maartje en Anouk.

Ik zou mijn werkzaamheden als tolk NGT niet willen missen, maar het lesgeven is een hele prettige aanvulling!

 

 

* Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening voor doven en slechthorenden