Tolk en Docent NGT

Cursus NGT

Bij aanvang van de eerste cursus NGT (module AB 1*) wordt ervan uitgegaan dat de cursist nog geen enkele kennis heeft van de NGT.

Deze module bestaat uit 13 lessen van ongeveer 2,5 uur (inclusief een pauze) waarin je de basis van de grammaticaregels leert. Daarnaast leer je gebaren die gebruikt kunnen worden in de dagelijkse communicatie. Ook worden er een aantal opdrachten gedaan om de ontwikkeling van visuele, expressieve en motorische vaardigheden te stimuleren. Thuis zul je een aantal huiswerkopdrachten moeten doen. Lessen zijn van 19:30 uur tot ongeveer 22:00 uur en worden op maandagavond of dinsdagavond gegeven. Per cursus wordt bekeken op welke avond de lessen zullen zijn.

Als vervolg op deze cursus bestaat er de mogelijkheid om een module AB 2* en AB 3* te volgen. De cursus NGT AB3 bestaat uit 2 delen : A en B. Deze cursussen sluiten aan bij de modulen NGT die gegeven worden op de opleiding tolk / docent NGT te Utrecht.

Per cursus kunnen maximaal 14 cursisten deelnemen om zo de kwaliteit hoog te houden en elke cursist de benodigde aandacht te kunnen geven. Een cursus gaat door bij een groep van minimaal 10 cursisten.

Cursussen worden gegeven in Het wapen van Geulle, Hulserstraat 10, 6243 BN Geulle.

Cursussen starten 3 maal per jaar (omstreeks januari, maart en september). Voor aanvang van de cursus ontvang je bericht of je kunt deelnemen aan de cursus of dat je op de wachtlijst bent geplaatst. Aanmeldingen worden afgehandeld in de volgorde van ontvangst.

De cursusprijs is €255,- inclusief BTW.  Bij elke cursus hoort een werkboek en een huiswerk-dvd. Deze materialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen en ontvang je tijdens de eerste cursusavond.

Tijdens de 12e les leg je een toets af, deze wordt in de 13e les besproken. Wanneer je de toets hebt gehaald, dan ontvang je tijdens de 13e les een certificaat. Heb je de toets niet gehaald, dan heb je de keuze uit een hertoets of een bewijs van deelname. Indien je geen toets wil maken, dan krijg je ook een bewijs van deelname.

* AB = Algemeen Belangstellenden

NIEUWS :

Een volgende cursus zal, bij voldoende aanmeldingen, in september 2017 van start gaan. Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn, zal deze groep doorgeschoven worden naar januari 2018.

Bedrijven kunnen informeren naar de mogelijkheden om binnen het bedrijf een cursus NGT, NmG of babygebaren te organiseren!