Tolk en Docent NGT

Welkom in het gastenboek.

Ik zou het erg leuk vinden als je een bericht achterlaat!


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

(35)
(35) Chi Wai
woensdag 13 april 2016 om 13:08 uur

"Waarom gebarentaal?"
Dit is precies wat ik me afvroeg toen ik me opgaf voor de cursus. Ik bedoel, ik kende niemand die doof is. Maar ik had het gelukkig fout. Het is meer dan alleen gebaren, namelijk het verfijnen van motoriek, en het gebruiken van mimiek.

Wendy geeft enorm leuk les. Dit doet ze op een speelse manier, waardoor het leren en begrijpen van gebarentaal eenvoudig is.

Het clubje waar ik in zat, was super gezellig. We waren aan elkaar gewaagd. Ons clubje gaat ook naar de tweede cursus. Zo zie je maar weer hoe leuk het is.

Echte aanrader!

(34) Mandy
woensdag 13 april 2016 om 09:50 uur

Gebarentaal: een taal die al een hele tijd terug mijn interesse had gewekt maar waar ik eigenlijk nooit iets mee gedaan had... Tot afgelopen januari, toen ben ik begonnen aan de cursus NGT AB1.
Nieuwsgierig ging ik naar de eerste les en heel enthousiast ging ik weer terug naar huis, het was zelfs nog leuker dan verwacht! Ik ben blij dat ik op deze manier kennis heb kunnen maken met deze bijzonder mooie taal.
Bedankt Wendy voor de leuke, interactieve en leerzame lessen!

(33) renera
dinsdag 12 april 2016 om 22:32 uur

Vanavond de laatste les gehad van de cursus AB1.
Ik vond het zo leuk dat ik me meteen aangemeld heb voor deel 2.
De lessen zijn leuk, maar vooral heel leerzaam. Stiekem vind ik het nu wel jammer dat ik de dinsdagavonden niets meer op de planning heb.
Nog heel even wachten dan maar op deel 2 en ondertussen.. oefenen, oefenen, oefenen!
(32) Marja Dassen
dinsdag 30 december 2014 om 23:54 uur

Oeps, een beetje laat, maar beter laat dan nooit !! Ik heb de NGT-cursus van sept. tot dec. 2014 gevolg. (12 lessen, samen met o.a. Jennifer en Cindy, die ook gereageerd hebben) We hebben les gehad van Mieke, deze lessen vond ik heel leerzaam en ook ontzettend leuk en gezellig. Ik had dit voor geen goud willen missen. Hopelijk kunnen we in jan. of febr. verder met de 2e module ! Nu is het ook een kwestie van blijven oefenen !! (googlen - gebaar van de dag - vrijwilligerswerk ??!!)
Nogmaals Mieke en Wendy bedankt !!

(31) Jennifer Willems
woensdag 10 december 2014 om 22:08 uur

De cursus was erg leerzaam en ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Daarnaast was het elke les erg gezellig en we hebben gelachen! Dankjewel voor de leuke lessen!

(30) Cindy
woensdag 10 december 2014 om 22:06 uur

Vanaf dat ik 15 jaar ben roep ik al dat ik gebarentaal wil leren!!!!!In sep kreeg ik de kans en nu kan ik zeggen: "Doe het ook, het is te gek!" Je beseft je aan het einde van blok 1 hoeveel je al kunt en dat al na 12 weken.
Dank je wel voor deze kans en tot snel bij deel 2.

(29) Alissa Wouters
woensdag 4 juni 2014 om 11:58 uur

Hoi Wendy en Mieke,

Bedankt voor de ontzettend leerzame cursus! Het was niet alleen interessant, maar ook altijd erg gezellig.
Heel fijn dat de lessen met veel enthousiasme en geduld gegeven werden, het was nooit te veel om iets nog eens te herhalen of extra uit te leggen!
Ik ben altijd met veel plezier naar de cursusavonden gekomen!
Ik vind het dan ook erg jammer dat ik nu bijna 1,5 jaar niet in Limburg kom, waardoor ik module 2 niet kan volgen!

Nogmaals ontzettend bedankt en misschien tot ziens!

Groetjes,
Alissa

(28) Femke
dinsdag 3 juni 2014 om 16:40 uur

Hoi Wendy en Mieke,

Bedankt voor deze interessante en leerzame cursus! Ik heb er heel veel van opgestoken. De verrassing gister was super! Leuk om eens zo een gesprek te voeren. Jullie zijn beide hele behulpzame en fijne leraressen en deze cursus is dan ook zeker een aanrader.

Groetjes Femke

(27) Yvonne
dinsdag 3 juni 2014 om 09:59 uur

Hoi Wendy en Mieke, bedankt voor de goede cursus! Het is niet makkelijk maar zeer interessant en leerzaam.. Zo iets heb je ook niet op 13 weken geleerd! De verrassing gisteren was enorm leuk! Dankje wel.. Hopelijk zien we ons bij de 2de module, wanneer ik dit geregeld krijg bij mn baas.. Praktijk was leuker als de toets hihihi ;-) liefs Yvonne

(26) jola
vrijdag 13 december 2013 om 21:40 uur

he wendy, ik ben superblij dat ik van jou gebarentaal kan leren.....dank je wel hiervoor...je bent een topper xxxx

(25) Sandra Thijssen-Smeets
woensdag 4 december 2013 om 21:17 uur

Wat een mooie website heb je ! Het is altijd handig dat je gaat voor mij tolken op mijn werkvloer en ook privé situatie. Zodat kan ik alles meekrijgen en ook mee praten. Dat is heel prettig voor mezelf. Ga zo door !!

(24) Rebecca en Jenny
woensdag 27 november 2013 om 09:18 uur

Jenny en ik hebben met veel plezier de ngt1 gevolgd! Hetlleukste was dat we thuis lekker konden oefenen en dat niemand er dan wat van begreep haha. Ook altijd makkelijk om op afstand bv op feestjes te gebruiken! Met andere woorden! Handiger dan wij in bedacht hadden. Wendy had een super enthousiaste en leerzame manier van lesgeven waardoor iedereen de stof opslurpte!

Groetjes van ons


(23) Veva Schulkens
maandag 3 juni 2013 om 13:27 uur

Hoi,
Ik heb enkele jaren geleden de 1e module gevolgd bij Wendy in de HogeSchool Zuyd in Heerlen. Ook ik vond het heel leuk om te doen en jammer dat er geen 2e en 3e module aansloot.
Ik ben inmiddels helaas alweer het een en ander kwijt, maar niet het goede gevoel dat ik heb overgehouden aan de opleiding.

(22) Linda Knarren
dinsdag 28 mei 2013 om 13:40 uur

Hoi Wendy,

Wat was het doen van de cursus NGT 1 een mooie ervaring! Ik heb erg genoten van de lessen en het enthousiasme en de gezelligheid waarmee de lessen gegeven werden. Ik wilde al jaren gebarentaal leren en dat ik het nu kan en zo'n mooi certificaat heb is echt super. Ik vind het heel jammer dat ik het op dit moment te druk heb om NGT 2 te doen, maar misschien zie je me over een paar jaartjes weer terug.

Veel succes met de cursussen en heel erg bedankt!

Groetjes Linda

(21) Vera Kicken
maandag 20 mei 2013 om 17:50 uur

Beste Wendy,

Meedoen aan deze cursus heeft mij ertoe aangezet om te stoppen met mijn huidige opleiding en te starten met de opleiding Tolk NGT. Ik vond de lessen erg leuk en er was altijd een gezellige sfeer. Ik kan niet wachten om te starten met mijn nieuwe opleiding. Ik zal je zeker op de hoogte houden.
heel veel succes nog voor de komende cursussen die komen.

Groetjes Vera

(20) Désirée Timans
donderdag 16 mei 2013 om 18:08 uur

Hoi Wendy,

Wat was het leuk om te horen dat iedereen geslaagd is voor de cursus NGT1! Ik ben met veel plezier naar de cursusavonden gekomen. Ik vond je manier van uitleggen erg rustig en fijn. Ook de verhalen over je reizen naar Lourdes vond ik erg leuk om te horen! Ik verheugde me erg op de cursus, en mede dankzij jou kan ik er met veel plezier op terug kijken.
Ik vind het erg jammer dat ik de komende tijd te weinig tijd heb om aan de vervolgcursus deel te nemen, maar misschien zie je me in de toekomst nog eens terug.

Heel veel succes met alles en ontzettend bedankt!

Groetjes Désirée.

(19) Deborah Sevriens
donderdag 16 mei 2013 om 17:13 uur

Beste Wendy,

Wat was het toch leuk, gezellig en interessant. Je hebt ons op een leuke manier gebarentaal geleerd. Wat was ik blij dat we vandaag het mailtje kregen waarin stond dat iedereen van onze groep het had gehaald. Nu op naar de vervolg cursus! Heel erg bedankt voor NGT AB1 !

Groetjes Deborah

(18) Wendy Smeets
donderdag 16 mei 2013 om 16:37 uur

Hallo Wendy,
Wat was ik blij met de verlossende mail dat iedereen in onze groep geslaagd was.
Ben ontzettend trots op ons allemaal.
Ik wil jou bedanken voor je spontaniteit, enthousiasme en professionaliteit. Ik verheug me er ook enorm op om de vervolgcursus te gaan doen.
Ik kan het iedereen die op welke manier interesse heeft in gebarentaal aanraden om bij jou op cursus te komen.
Bedankt en tot gauw.
Wendy Smeets

(17) Steffi v. M.
dinsdag 18 december 2012 om 23:02 uur

Wendy,
Maandagavond mijn laatste ngt ab1 les gehad. Al jaren was ik geinteresseerd in de gebarentaal, en nu kan ik hem zelf gebruiken. Wat was ik blij dat in de eerste les bleek dat er niet gesproken werd, met mijn probleem zodat ik het toch kon volgen. Ik hoop dat ik je snel weer zie voor deel 2 en dat ik de gebarentaal nog vaak kan gaan gebruiken. Wendy bedankt voor het geduld en de passie wat je overbracht. Tot snel!
Steffi

(16) Anne van Mil
donderdag 30 juni 2011 om 15:16 uur

Hoi Wendy,

De eerste dinsdagavond zonder gebarentaal is alweer voorbij... De weken zijn omgevlogen! Ik vond de lessen altijd erg leuk en ben altijd met veel plezier gekomen!
Ik zal in de vakantie de film met doventolk eens gaan bekijken, om alles nog eens een beetje op te frissen.;)
Bedankt voor de leuke lessen en misschien zie ik je nog wel eens ergens 'wapperen' ;) !

Groetjes,
Anne

(15) Olga
woensdag 25 mei 2011 om 16:39 uur

Hoi Wendy,

Het is alweer een dikke week geleden sinds de laatste les (NGT AB2), maar ik mis "het" toch al een beetje.
Na 25 jaar is mijn wens uitgekomen: het leren van gebarentaal. En...ik heb genoten. Moeilijk was het soms wel, ook omdat ik in mijn privéleven en in mijn werk niet te maken heb met doven en/of slechthorenden. Maar de kracht van je lessen en de sfeer die je proeft tijdens de lessen, heeft mijn motivatie om het te leren alleen maar versterkt.
Wendy, mijn complimenten voor de afsluiting. Ik ging echt naar huis met een tevreden en voldaan gevoel. Communiceren met mensen die doof zijn, dat lukt! Bewijs dat deelname aan deze twee cursussen effectief is, maar vooral ook heel leuk!

We zullen elkaar vast nog wel eens tegenkomen in "Bung".

Groetjes Olga

(14) Steffie
dinsdag 17 mei 2011 om 21:47 uur

Beste Wendy,

Ik heb gedurende de afgelopen 2 jaar de cursussen AB 1 en 2 gevolgd.

Gebarentaal is, net als een buitenlandse taal, een vreemde taal die je je stap voor stap eigen moet maken.
In het begin moeilijk, want hoe moet dat nou zonder je stem?
Weet je na de eerste les nog nauwelijks hoe je 'mijn naam is...' ( zo vaak geoefend met de dvd!) moet gebaren, aan het eind van de tweede cursus kun je een heel kinderboek vertellen.

Door het enthousiasme en de passie van Wendy voor gebarentaal bleven de lessen van begin tot eind erg leuk en heb ik het leren van de gebarentaal als een ware hobby beschouwd.

Erg jammer dat de cursussen nu voorbij zijn, maar erg blij met alles wat ik heb geleerd!

Wendy, bedankt voor al je gebaren, geweldige mimiek en leuke verhalen!

Liefs, Steffie

(13) Marion Routs
dinsdag 17 mei 2011 om 19:27 uur

Ik heb de cursus AB 1 en AB 2 het afgelopen jaar gevolgd en onlangs 16 mei afgerond.

Wendy is een topdocente, haar lessen waren nooit saai. Ze wist ons altijd 2,5 uur boeiend bezig te houden.
Heb veel van haar geleerd en ik ging altijd met veel plezier naar de lessen. Ik zal in de privésfeer veel baat hebben van datgene wat ik geleerd heb.

Voor iedereen die dit leest en erover denkt om de gebarentaalcursus te volgen: doen (en dan wel bij Wendy). Je zult er geen spijt van hebben.

Bedankt Wendy.
Lieve groet,
Marion

(12) Sabine
dinsdag 17 mei 2011 om 10:07 uur

Hallo Wendy en iedereen die dit leest!

Ik heb de cursus AB 1 & 2 gevolgd en wil hier nogmaals benadrukken hoe leuk, gezellig en leerzaam de lessen waren.

Ik weet me mijn eerste les nog te herinneren.. ik schrok me een hoedje toen bleek dat we niet gingen praten, maar alles gingen uitbeelden of opschrijven...
ik dacht.. wow, zo is dat dus voor een dove! Zal ik dat ooit kunnen leren?
Nu 2 cursussen verder ben ik in staat om verhaaltjes te vertellen in NGT en me ook verstaanbaar te maken tegenover doven!
Mijn interesse voor de dovenwereld is alleen nog maar gegroeid..
Ik ben van plan om na mijn afstuderen aan de opleiding creatieve therapie drama te gaan solliciteren bij doven instellingen, om daar dramatherapie met doven & slechthorenden te gaan doen.

En uiteraard zijn er nog plannen om cursus 3 te volgen!

Dus zoals je ziet, nog gebarentoekomst genoeg voor mij!

Nogmaals ontzettend bedankt! Ik zal vaak terug denken aan die gezellige lessen waar we soms tranen gelachen hebben van de blunders die we maakten! Maar ook de mooie momenten waarin we weer hele leuke dingen leerden!

x Sabine

(11) Dagmar Bleimuth
maandag 16 mei 2011 om 09:29 uur

hey wendy!
ik wilde je bedanken voor de super leuke cursus vorig jaar!!! ik ben hier erg enthausiast over geworden en zou graag naar de opleidinggaan in Utrecht!! daarvoor had ik nog wel een paar (misschien brutale, haha) vraagjes aan je maar ik kan je niet mailen via het adres dat hier op de site staat? heb je een nieuw mailadres??? zou je mij anders kunnen mailen op daggie90@gmail.com?
alvast bedankt!!!!
Groetjes Dagmar Bleimuth

(10) BLY
vrijdag 21 januari 2011 om 15:20 uur

Ha die "wappertante" Wendy,

Onze zoon is jou eeuwig dankbaar. Door jouw inzet en geweldige manier van lesgeven waren wij klaar om onze dove zoon in China op te halen en meteen met hem te kunnen communiceren.
Hoewel hij natuurlijk geen NGT beheerste pikte hij de gebaren snel op en had daardoor de tools om zelf iets te bepalen in zijn leventje.
Maandag begin ik weer aan een herhaling van NGT2 want in de voorbereiding van onze reis naar China heb ik toch veel niet op de harde schijf kunnen opslaan. :-(

Ik heb er zin in.

Groetjes,

BLY

(9) Juriaan
vrijdag 17 december 2010 om 14:40 uur

Hallo Wendy,

wij hebben erg genoten van een leerzame én interactieve Workshop! Bedankt en groetjes,

Juriaan

(8) Suzanne
dinsdag 23 november 2010 om 23:31 uur

he wendy!

ik heb cursus ngt ab1 bij je gedaan en vond dat zo leuk dat ik binnenkort ngt ab2 kom volgen.
Ik kijk elke dag braaf het jeugdjournaal met doventolk en kan er steeds meer van volgen (moet ik wel niet het geluid afzetten, behalve bij het weerbericht :-) )
En als ik ergens moet wachten ga ik uit verveling steeds woorden spellen. Tja je moet wat, toch?

Ik vond het superleuk en ik verheug me er op om in januari weer te gaan beginnen!

groetjes suzanne

(7) Wendy
dinsdag 2 november 2010 om 09:43 uur

Hallo Allemaal!

Welkom op mijn gastenboek!
Ben je bezig met een cursus gebarentaal of heb je deze gevolgd? Dan zou ik het leuk vinden om nog eens iets van je te horen!
Laat een berichtje achter in mijn gastenboek!
Hoe heb je de cursus ervaren? Doe je nu nog iets met gebarentaal? enzovoort

Hartelijke groeten,
Wendy

(6) Astrid Bohny
vrijdag 1 januari 2010 om 12:00 uur

Kunst en taal: expressie. Je laat een afdruk van jezelf achter, en wacht op respons.

Taal leeft tussen gehoorzaamheid aan regels en het ongehoorde.
Kunst onderzoekt het spanningsveld tussen de onverwachte verschijning en de erkende schoonheid.

Als kunstenaar sta ik in beide spanningsvelden en ben gefascineerd door alle media die het contact met de ander mogelijk maken, die schoonheid uitstralen en spanning kunnen opwekken.

Gebarentaal, is beeldende schoonheid, expressie, van de dans van de handen tot en met het toneel van de mimiek. Maar wat zijn de regels en wat de vrijheden? Wat maakt dat deze schat aan expressie taal wordt?

Wendy Frissen geeft in haar cursus alles om de Nederlandse Gebarentaal levendig te laten worden: in een prettige en ontspannen sfeer gebruikt zij tijdens de lessen consequent de gebarentaal. Zij gebaart levendig en duidelijk en op een niveau dat voor de cursisten te volgen is (en in geval van nood is er nog het schoolboord).

Wendy vraagt echter ook alles van haar cursisten: afzien van gesproken taal tijdens de les, precisie van gebaren, het goede gebruik van de orale componenten, correcte grammatica, en, last but not least: zij staat op het gebruik van overtuigende mimiek, de toonzetting van NGT.

Maar Wendy geeft meer dan alleen genormeerde lessen; uit alles straalt haar enthousiasme voor haar vak, haar ervaring als tolk NGT en haar grondige kennis van de cultuur van de dovengemeenschap.

In deze cursus NGT heb ik geestelijke en culturele verrijking gevonden en meer inspiratie opgedaan dan ik van tevoren durfde te verwachten.

(5) Kyra Wijntjens
vrijdag 1 januari 2010 om 12:00 uur

Ik ben Kyra, 22 jaar, volg de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en heb nu de basiscursus NGT gevolgd. Hier heb ik absoluut geen spijt van en ik vind het zelfs jammer dat het voorbij is!

Ik heb deze cursus in eerst instantie gevolgd vanwege een vrij studiepunt wat ik voor school moest behalen. Ik denk dat het niet alleen voor mijn opleiding een aanvulling is geweest, maar ook voor mijn eigen ontwikkeling.

Ik heb veel bijgeleerd, de dovenwereld is zo slecht nog niet! De lessen volgen is bovendien heel gezellig, ik had iedere week weer zin om er heen te gaan. Ik vond de lessen ook heel leuk in elkaar gezet en het werd door de lerares op een leuke en ontspannen manier gepresenteerd!

Ik heb zelf ook een beperking (ben gebonden aan een rolstoel) maar dat weerhield mij er niet van om deze cursus te volgen. Er word voor ‘gezorgd’ dat alles passend is en naar jouw zin! Het is echt een aanrader om deze cursus te volgen!

(4) Laura Vrancken
vrijdag 1 januari 2010 om 12:00 uur

De cursus Nederlandse Gebaren Taal Algemene Belangstellende 1 is een goed vormgegeven cursus. Doordat de lerares alleen maar gebaren gebruikt, ben je gedwongen om de gebaren goed te volgen en te leren. Hierdoor leer je de gebarentaal sneller. Tijdens de 1e cursus leer je een aantal basiswoorden, het handalfabet, cijfers en de grammatica. Het moeilijkste van gebarentaal leren, is de grammatica en de mimiek die je moet gebruiken. Maar van veel proberen kun je leren! Het allerbelangrijkste is dat je gemotiveerd bent!

Nadat ik mijn studie SPW in februari heb afgerond was ik op zoek naar een passende cursus. Na wat zoekwerk op internet kwam in terecht bij de cursus NGT AB 1. De cursus zou in maart starten dus dit sluit perfect aan op mijn studie SPW. Omdat ik een brede opleiding heb gevolgd en dus in de zorg voor mensen met verschillende problematieke werk is een cursus NGT nooit weg. Ik heb er geen spijt van dat ik eraan begonnen ben. We hebben namelijk een zeer gemotiveerde kleine groep met veel jongeren en een lerares die haar kennis van de NGT goed kan overbrengen op de groep.

(3) Linda Geurts
vrijdag 1 januari 2010 om 12:00 uur

Nadat ik mijn studie SPW had afgerond ben ik gaan werken in de kinderopvang. Werken is heel leuk, maar ik miste wat! Ik wilde weer leren, ik wilde mijn kennis verbreden. Altijd heeft de gebarentaal mij al kunnen boeien. In mijn stages bij gehandicapten kwam ik het tegen, in mijn vakantiewerk op de camping kwam ik doven kinderen tegen. Kortom, genoeg om hier verder iets mee te gaan doen.

Na een tijdje gezocht te hebben kwam ik terecht bij Wendy.
Eindelijk een cursus die in Limburg gegeven werd! Er zijn door het hele land zo cursussen te volgen, maar Limburg… hier is het schaars! Na lang wikken en wegen heb ik het toch gedaan! Waarom niet, ik heb er profijt van bij mijn werk en in mijn dagelijks leven. Hierbij te denken aan de mimiek, het observeren van kinderen. Wat bedoelen kinderen nou als ze nog niet goed kunnen praten ? Welke taal, communicatie gebruiken ze hiervoor?

De cursus is echt super. De opzet is goed, je leert de dagelijkse gang van zaken in gebarentaal. In gebarentaal heb je een hele andere grammatica… Ik, als super leek van de Nederlandse grammatica had hier wel erg veel moeite mee in het begin. Maar alles is te leren en uiteindelijk kon ik het toch een beetje…

In de lessen wordt niet gepraat, in het begin moet je er even aan wennen, zeker omdat je gewoon gewend bent om te praten. Dat is je eigen communicatiemiddel.
De lessen worden door Wendy echt super goed gegeven. Met enthousiasme en spontaniteit… je blijft van het begin tot het eind van de les opletten. Je kan hier niet met je gedachten wegdwalen, want dan heb je een heleboel gemist.

Een aanrader voor iedereen!

(2) Mariëlle Souverijn
vrijdag 1 januari 2010 om 12:00 uur

De reden voor mij om de cursus te volgen, was dat ik in mijn werk als fysiotherapeute met gehandicapte kinderen de gebarentaal niet in mijn vingers had. Dat voelde ik als een gemis.

Op de Tyltylschool waar ik werkte werd nl. veel gecommuniceerd d.m.v. gebaren. Dus toen de mogelijkheid zich voordeed heb ik me ingeschreven. Het is een andere manier van een taal leren doordat je bewust wordt van je houding en mimiek.

De lessen verlopen in een gemoedelijke sfeer, wat niet wil zeggen dat er niet gewerkt moet worden. Ik zou het iedereen aanraden om te doen. Het voegt iets toe aan het begrip taal. Echt erg leuk!

(1) Stella Verboom
vrijdag 1 januari 2010 om 12:00 uur

Ik ben 2e jaars logopedie studente, en in het kader van mijn vrije studieruimte (een buitenschools project dat aansluit bij je studie om je kennis te verbreden) heb ik gekozen voor een gebarentaal cursus. Dit ook als voorbereiding op de stage.

We hebben op school het thema slechthorendheid gehad en zijn naar een school voor slechthorenden geweest (MGR Hanssenschool) en ik vond het bijzonder interessant om te zien hoe er met deze slechthorende en dove kinderen werd gecommuniceerd m.b.v. gebaren. Daarom ook dat ik voor deze cursus heb gekozen, die goed bevalt maar wel pittig is en genoeg energie vraagt en oefening.

Ik hoop me later te kunnen specialiseren in slechthorende kinderen en dan gebruik te kunnen maken van de geleerde gebaren. Ook op het audiologisch centrum (een specialisatie of stage) zouden de geleerde gebaren van pas kunnen komen.