Informatie

Een succesformule voor een sprankelende interactie en wederzijdse communicatie met je kind wanneer het fysiek nog niet in staat is om te praten.

Met babygebaren geef je jezelf en je kind het prachtige geschenk van aandacht voor elkaar hebben en inzicht krijgen in elkaars behoeften en belangstelling.

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal door middel van gebaren. Het gebruiken van babygebaren is een cadeautje voor jou en je kind. Je geeft je kind een middel in handen om het huilen, jengelen en wijzen te vervangen door iets positiefs: GEBAREN! Kijk ook eens bij ‘voordelen’,  daar staan alle voordelen overzichtelijk op een rijtje.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij jonge kinderen waarbij gebaren zijn aangeboden, zij op hun 4e jaar een duidelijke voorsprong hebben in de spraak-taalontwikkeling. Gebarende kinderen gaan vaak eerder praten en begrijpen taal duidelijk beter.

Tijdens de babygebarencursus krijg je een diepgaande kijk in het babygebarenprogramma. Gedurende de cursus word je stapsgewijs begeleid in het leren en het toepassen van babygebaren. We laten je zien hoe je een gebaar bij je kindje aanleert en je krijgt adviezen over hoe je de gebaren spelenderwijs kunt toepassen in het dagelijks leven. Je krijgt waardevolle tips en technieken om naast de taalontwikkeling ook de totale ontwikkeling op een creatieve manier te stimuleren.

De gebaren die gebruikt worden, zijn gebaren vanuit de Nederlandse Gebarentaal.