Professionals

Steeds meer pedagogische professionals ontdekken de magie van het gebruik van gebaren. Meer en meer worden gebaren ingezet ter ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen. Ze leren een nieuwe taal veel sneller als de taal ondersteund wordt door gebaren.

Misschien heeft u al gehoord van Babygebaren : een methode die ouders in staat stelt te communiceren met hun baby nog voordat de baby kan praten! Nu is er een nieuw programma dat ingezet kan worden door professionals en ouders ter stimulering van de brede ontwikkeling van kinderen: Kindergebaren Spelend Wijs ©.

Bij Kindergebaren Spelend Wijs © worden de verschillende ontwikkelingsgebieden spelenderwijs gestimuleerd door middel van verhaaltjes, spelletjes, liedjes en gebaren(taal). We gaan aan de slag met verschillende activiteiten en ontdekken samen met de kinderen wat hun talenten en kwaliteiten zijn. We doen verschillende activiteiten zoals boeken voorlezen, knutselspelletjes en zingen liedjes.  Deze activiteiten zijn zeer geschikt om de spraak en taal bij kinderen te stimuleren. Spelen en bewegen is eveneens goed voor de taalontwikkeling. Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen sneller een taal leren als een woord aan een beweging (gebaar) wordt gekoppeld.

Het programma van Kindergebaren Spelend Wijs © sluit prima aan bij de diverse VVE-programma’s. Daarnaast bevordert het de samenwerking tussen ouders en professionals. Ouders kunnen namelijk betrokken woorden bij het gebarenprogramma door deel te nemen aan ouder-kind cursussen op school. Zo kunnen ouders ook thuis samen met hun kind(eren) aan de slag met gebaren en de leuke leerzame activiteiten.

Graag willen wij u de mogelijkheid bieden om kosteloos kennis te maken met het programma van Babygebaren en/of Kindergebaren Spelend Wijs ©. Wij komen graag een korte presentatie aan de pedagogische professionals en leerkrachten geven. Tevens kunnen we in de groep(en) een activiteit laten zien uit het programma.

Wij verwelkomen u graag in de wereld van gebaren en kijken ernaar uit om u de voordelen van het gebruik van gebaren zelf te laten ervaren.